Magazin

★★★★☆

Recomandari pentru alegerea unui pat bun

O treime din viata noastra este petrecuta in pat. Ceva atat de important precum tulburarile de somn nu este doar o chestiune de cantitate, ci si de calitate. Din acest motiv, la piatradecasa.ro va oferim 7 sfaturi pentru alegerea unui pat bun:

1. Nu va zgarciti la cumpararea unei saltele bune, a unui fond de ten bun si a unei perne bune.

2. Salteaua trebuie schimbata la fiecare 10 ani. Fiti atenti la elasticitatea specifica a saltelei: baza trebuie sa cedeze fara excese sub partile cele mai grele ale corpului (umeri si bazin), oferind in acelasi timp un sprijin ferm pentru partile mai usoare.

3. O saltea noua pe o baza veche sau de calitate slaba se va uza mai repede, asa ca este mai bine sa inlocuiti intregul echipament de dormit. O saltea buna este cea care sustine intreaga coloana vertebrala atunci cand va intindeti pe spate.

Saltelele din latex, care sunt mai scumpe si mai durabile, contin milioane de gauri mici care permit corpului sa respire. De asemenea, sunt hipoalergenice.

4. Grosimea ideala a saltelei este de cel putin 15 centimetri; lungimea, cu 10 centimetri mai mare decat inaltimea persoanei care va dormi pe ea, iar latimea minima recomandata, 80 de centimetri pentru un pat de o persoana si 135 de centimetri pentru un pat dublu.

5. Baza sau canapeaua trebuie sa fie ferma si uniforma. Optati pentru unul realizat din lamele rigide sau semi-rigide, cu spatii libere care sa permita o buna ventilatie.

6. Perna trebuie sa fie adaptata la volumul capului, la lungimea gatului si la latimea umerilor.

7. Daca dormiti de obicei pe spate, perna trebuie sa fie joasa si moale, pentru a va asigura ca coloana cervicala formeaza acelasi unghi cu coloana dorsala ca atunci cand stati in picioare. Daca pozitia preferata de dormit este pe o parte, perna trebuie sa fie inalta si tare, pentru a mentine gatul pe axa coloanei vertebrale dorsale si pentru a se asigura ca nu cade sau se roteste.

Captuseala nu trebuie sa fie nici prea moale, nici prea tare; trebuie sa fie suficient de ferma pentru a impiedica caderea capului pe spate.

Atunci cand cumparati un pat bun, comparati anii de garantie oferiti de fiecare producator de saltele. Nu uitati ca aceasta este o cheltuiala majora si un element care ar trebui sa dureze cel putin un deceniu.

Pentru tine:

Accepti cookies? Citeste mai mult